Kuvia ja pieni historia

Matka jatkuu edelleen, mutta Poksi pysyy!

Kaikenlaista vankkuria on ollut vuokralla.

2014 Ensimmäisenä kesänä 2014 aloitettiin Adria Space retkeilyauton vuokrauksella. Seuraavana kesänä vaihdettiin retkeilyauto puoli-integroituun Autoroller matkailuautoon ja ostettiin vanha Knaus vaunu, joka pian vaihtui upouuteen Poksiin K&K Kiviseltä Tuusulasta.

2015 Poksin rinnalle ostettiin joulukuussa 2015 vanha Matkaaja. Matkaaja oli muuten kiva, mutta aikamoinen vedettävä ja matkavatkain myytiin yhden kesän jälkeen eteenpäin. Matkaajan rinnalle hankittiin ”halvalla” kivannäköinen ja kokoinen kerrossängyllinen LMC. Vaunu oli suosittu, mutta ei kestäny vuotta pidempään vuokrauskäytössä.

2016 Sterckeman Starlett vaunu oli vuoden 2016 löytö. Se oli siisti, tilava ja katsastusvapaa. Starlett palveli monta vuotta ja oli hyvin tuottoisa vaunu. Samana vuonna ostettiin taas Kiviseltä, nyt vanha matkailuauto Burstner. Joo no ei siitä sen enempää, yhden kesän kokeilu alkoviautolla. Burstner sai lähteä.

2017 Helsinki Caravanista ostettiin Starlettin ja Poksin kaveriksi ihana supersiisti katsastusvapaa Caravelair De Luxe vaunu. Kaikenlaisia muitakin löytöjä kesään mahtui mm. kolme erilaista Sprite vaunua. Spritet olivat erittäin hyviä vaunuja, vaikka vanhoja olivatkin. Vetopäät olivat ongelmallisia asiakkaiden käyttää ja kasettivessan puute vähän harmitti. Spritet myytiin yksi kerrallaan pois muutaman vuoden vuokrakäytön jälkeen.

2018 Autoroller alkoi vanheta ja matkailuauto vaihdettiin 2018 uuteen Hobby 495 vaunuun. Vähän poltteli hankkia toinen Poksi. Kuopiosta löytyi ”helmi”, 80-luvun käytetty nostokattoinen Poksi , joka nimettiin Pikku Miinaksi.

2019 Pikku Miinassa oli hauska pohjaratkaisu, mutta se oli lopulta auttamattoman vanha vuokrakäyttöön. Pikkumiina myytiin. Myös Starlett vaunu oli tullut tiensä päähän.

2020 Korona keväänä tehtiin Kiviselle tilaus uudesta nostokattoisesta Poksista. PikkuPoksin tulo viivästyi. Se ehti tehtaan tuotanto ongelmien johdosta pihaan vasta loppukesästä. Muutoin koronakesä oli kiireinen lukuunottamatta alkukesän lamaannusta. Hobby vaunu oli palvellut  hyvin pari kesää, mutta taas poltteli uuden Poksin osto. Hobby myytiin Kiviselle ja tilalle tilattiin kaksi uutta Poksia.Anun Autolla oli myös vuokralla 2017 ostettu  pakettiauto, jota aikansa vuokrailtiin. Pakettiauton vuokraus ei ollut kannattavaa ja se vaihdettiin 2020  CI Kyros retkeilyautoon.

2021 Keväällä tupsahti pihaan kaksi uutta Poksia. Toinen oli tuttu ja turvallinen NTL malli, joka Anka Poksiksi nimettiin. Toinen oli netistä bongaamani pohjaratkaisu, jollaista ei vielä Suomessa tainnut ollakaan. Poksi 126 NN kotoisammin Enka Poksi oli tilava ja siihen sai makuupaikat koko perheelle. Miinuspuolena oli vessan puuttuminen. CI Kyros  retkeilyauto oli vuokralla kaksi kesää ja osoittautui vähän liian pieneksi asiakkaiden mielestä, joten 2021 syksynä Kyros sai lähteä ja tilalle haettiin Rovaniemeltä uusi Sunlight, joka Pikkumustaksi ristittiin.

2022 Rivissä on neljä Poksia ja retkeilyauto PIKKUMUSTA vuokrattavana, Caravelair Luxe vaunu myytävänä. Tästä on hyvä lähteä yhdeksänteen vuokrauskesään.

2023 Maailma muuttuu, niin Anun Autokin. Retkeilyautosta luovuttiin ja nyt keskitytään asuntovaunujen vuokraukseen.